woensdag 1 oktober 2014

De verschillen tussen waterkefir en melkkefir

De kefirdrank bestaat in twee varianten - melkkefir en waterkefir. Deze twee zijn nauwelijks verschillend van elkaar, aangezien beide zeer nuttig en behulpzaam zijn bij het bevorderen van een goede gezondheid en welzijn. De verschillen zijn de korrels zelf, de fysieke kenmerken van de kefirkorrels en de smaak van de drank.

Laten we beginnen met de kefirkorrels. Zowel melkkefirkorrels als waterkefirkorrels zijn culturen van gist en bacteriën die symbiotisch bestaan ​​in een matrix van suikers en eiwitten.

Melkkefirkorrels zijn wit, romig en luchtig en zien eruit als miniaturen bloemkolen. De symbiotische relatie van gisten en bacteriën produceert deze witte, sponsachtige stoffen. Als je melk met deze korrels laat fermenteren, zullen de korrels aanzwellen. Ze gedijen in melk, dat is waarom je zult eindigen met meer kefirkorrels na het fermentatieproces.

Waterkefirkorrels zien eruit als zoutkorrels, maar dan veel groter. Ze zijn wit, doorschijnend en kristalachtig. De bacteriestammen in waterkefirkorrels hebben geen melk nodig om te kunnen gedijen en dus kunnen ze worden gebruikt in water. In plaats van lactose, voeden de korrels zich met suiker.

Aan de andere kant, hebben melkkefirkorrels en waterkefirkorrels 3 overeenkomsten:

  1. beide worden "kefir" omdat beide produceren een polysaccharide gel genaamd "kefiran" tijdens het fermentatieproces
  2. beide zijn zeer gunstig voor uw gezondheid
  3. beide kunnen worden opgeslagen voor een lange tijd en meerdere keren hergebruikt worden. 


Laten we nu eens een kijkje nemen naar de drankjes zelf en hoe verschillend ze eruit zien. De twee zijn niet moeilijk te onderscheiden, omdat simpelweg melkkefir op basis van melk is en eruit ziet als een soort van yoghurt (wit en romig) en waterkefir op basis van water eruit ziet als een sprankelende frisdrank.

Melkkefir en waterkefir hebben zeer kenmerkende smaken. Terwijl melkkefir meer zuur proeft, waterkefir is zoet omdat de korrels worden bewaard in suikerwater. Hoe meer je de melkkefir laat fermenteren, hoe meer zuur de drank wordt; hoe meer je de waterkefir laat fermenteren, hoe minder zoet hij wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten