zaterdag 8 november 2014

Er zijn 2 verschillende types van Kefir

Er zijn twee verschillende types van kefir 


Melkkefir, een probiotische drank, is vrij goed bekend en is te vinden in veel supermarkten. 

Waterkefir is een ander probioticum-rijke drank. Waterkefir is een lichtere drank en kan op smaak worden gebracht op tal van manieren. Elk type kefir heeft zijn unieke eigenschappen.

Melkkefir wordt gemaakt met koemelk, geitenmelk of kokosmelk. Waterkefir wordt gemaakt met suikerwater, vruchtensap of kokoswater. Beide Kefirdranken bevatten actieve gisten en bacteriĆ«n. Melkkefir kan gewoon geconsumeerd worden, op smaak gebracht of als basis voor saladedressings of smoothies. Het is een uitstekend alternatief voor karnemelk of yoghurt en kan gebruikt worden in verschillende recepten. Waterkefir kan geconsumeerd worden als een vervanger van frisdrank en vruchtensap. Het maakt ook een uitstekende uitvalsbasis voor zuivel-vrij smoothies, ijslolly's en nog veel meer. Melkkefir smaakt licht zurig. De smaak is afhankelijk van de mate van fermentatie. Overgefermenteerde kefir kan een sterk zurige smaak hebben en kan zelfs een beetje koolzuurhoudende worden. Kortere vergisting kan een mildere smaak opleveren. Waterkefir heeft de een zoete, licht gefermenteerde smaak. De meeste mensen verkiezen echter gearomatiseerd waterkefir. Melkkefir kan worden op smaak gebracht door vermenging met vers of bevroren fruit, aroma-extracten, zoetstoffen: zoals suiker, honing, ahornsiroop en meer. Waterkefir kan gearomatiseerd worden met vers of gedroogd fruit, vruchtensap of zelfs kruiden. 


Waterkefir en Melkkefir
Waterkefir versus Melkkefir



Geen opmerkingen:

Een reactie posten