zondag 5 oktober 2014

Waterkefir, de levende kefirkorrels

Waterkefirkorrels zijn vergelijkbaar met melkkefirkorrels, maar worden gekweekt in een op water gebaseerde mengsel van rietsuiker, biologische vijgen of ander gedroogd fruit en biologische citroenen. Waterkefir is ook bekend onder de namen tibi of tibicos, Japans waterkristallen of Kefir d'acqua in het Frans. Waterkefir kan ook worden gemaakt met vruchtensap of kokoswater. Waterkefirkorrels wijken af in vorm en grootte t.o.v. melkkefirkorrels. De meeste speculeren dat waterkefir is ontstaan ​​in Mexico, waar het bloeide in het suikerwater van de Ountia (cactusvijg) cactus. 


Waterkefir is heel gemakkelijk zelf te maken! Deze waterkefirkorrels hebben geen koeling nodig. Wanneer de partij klaar is, verwijderd u gewoon het oude fruit (U kunt dit overgebleven fruit ook opeten), giet de afgewerkte waterkefir in een glas en het is klaar om te drinken. Om het proces opnieuw te beginnen, voeg vers fruit en suiker toe, gebruik enkel chloorvrij water en giet het op de kefirkorrels. Dat is het! De volgende batch zal klaar zijn in ongeveer 24 tot 48 uur. Dit eindproduct kan worden gedronken of gebotteld en opnieuw gegist voor een dag of zo om een ​​nog meer natuurlijke koolzuurhoudende drank te produceren! 


Waterkefir is een geweldig alternatief voor mensen die geen melk kunnen verdragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten